Op 22 mei 1945 kwam Cis Suijs terug in ‘s-Hertogenbosch en later die dag in Vlijmen. Een dag tevoren was ze samen met vele Nederlandse verzetsvrouwen aangekomen in Oudenbosch. Het laatste deel van treinreis uit Zwitserland, die enige dagen had geduurd, was niet het meest geschikte geweest. Ze waren door het Militair Gezag te Brussel tussen terugkerende NSB-vrouwen in de trein gezet. In Oudenbosch mochten ze weer op stro op de grond slapen, terwijl ze daarvoor door de Zwitsers, Fransen en Belgen als helden waren binnengehaald.

Op de foto hierboven staan (v.l.n.r.) de volgende personen: Nel Suijs Rabou (mijn moeder), erachter onbekend. Hans Suijs (ikzelf dus) op de arm van tante Dré Suijs, onbekende vrouw, onbekende man, Cis Suijs, erachter: mogelijk Antoon Verlouw, daarvoor staat Ria Lammers. Dan een onbekend kind op de arm van een onbekende vrouw en ertussen een onbekende man. Daarvoor staat een kind, waarachter Wies Rabou en erachter een onbekende vrouw en man (foto Collectie Hans Suijs, bewerkt door fotograaf Jan Suijs). Mocht u namen weten van de onbekende mensen dan stel ik een mailtje erg op prijs.
Antoon Verlouw is de echtgenoot van Wies Rabou, de oudste zus van mijn moeder. Niet op de foto de andere twee zussen van mijn moeder Miep en Jos Rabou. Jos, ook de latere echtgenoot van Jos Rabou, Leo Lammers ontbreekt. Diens zus Ria Lammers staat er wel (rechts van Cis). Van de familie Suijs ontbreekt Cor, de jongste broer van mijn vader en tevens mijn peetoom.